Leonardo bezoekt

De vijfdes naar Ieper

De vijfdejaars op uitstap naar Ieper

De leerlingen van het vijfde jaar gingen maandag 16 mei op uitstap naar Ieper, misschien wel dé bekendste stad tijdens de Eerste Wereldoorlog. Samen met een gids bezochten ze de belangrijkste historische (en vaak ook hartverscheurende) plaatsen en bezochten ze het Flanders Fieldsmuseum. Tijdens de middagpauze was er even tijd om te bekomen van al die info.

De vijfdes bezochten de Britse en Franse begraafplaatsen, waar veel soldaten begraven liggen. Daar leeft de geschiedenis en de gids boeide hen met zijn historische verhalen. Ze zagen landschappen waar de schade van granaten nog duidelijk te zien is, maar ook bunkers van de Britse en Duitse legers. Bij elke plaats werd er veel uitleg gegeven over de geschiedenis van Ieper, daarbij leerden de leerlingen veel bij.

Daarnaast bezochten ze ook het Flanders Fieldmuseum, vol beeldmateriaal van de Eerste Wereldoorlog. Ze hadden ook de kans om op het belfort te klimmen. Het hoogtepunt van hun uitstap was het bezoek aan de Menenpoort: een imposante poort met de namen van meer dan 54.000 Britse soldaten die sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog en niet meer geïndentificeerd konden worden.