Leonardo leert

Het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen

Uitstap naar het KBIN-museum met de wetenschappers van het 6de

Op dinsdag 8 november en donderdag 10 november zijn de 6de jaars die een wetenschapsrichting volgen op uitstap geweest naar het KBIN-museum, het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel. Het was een treinrit van een halfuurtje, maar ze hebben zich goed vermaakt omdat er een verjaardag werd gevierd op de trein.

 

Het museum was leerrijk, maar saai. Dit omdat het ook gericht was op een jonger publiek, er stond dus niet genoeg extra informatie bij de exposities. Er waren workshops, maar ook die waren weer op een jonger publiek gericht. Het was wel indrukwekkend om alle geraamten van de dinosaurussen te zien. Er was een grote collectie aan dinosaurusbotten, en die wordt nog elk jaar uitgebreid!

 

We maakten ook een taak,  dus de leerlingen konden niet gewoon naar de exposities gaan kijken die ze zelf wouden bezichtigen, wat een beetje jammer was.

 

Na de taak mochten onze wetenschappers backstage naar het archief gaan kijken, wat normaal gezien afgesloten is voor publiek en waar  alleen de wetenschappers naartoe mogen. Hiervoor was een gids voorzien die heel interactief was met zijn publiek. Hij stelde veel vragen en kon ook op de moeilijke vragen van de leerlingen antwoorden.

 

Het museum is een echte aanrader, vooral voor mensen die geïnteresseerd zijn in biologie en de natuur, maar dat betekent niet dat alleen mensen die daarin geïnteresseerd zijn naar het museum kunnen gaan. Er was bijvoorbeeld ook een kunstschool aanwezig, die als opdracht had gegeven aan haar leerlingen om tekeningen te maken van sommige exposities.

 

Kortom, het was een toffe dag en we kregen een indrukwekkend museum te zien!