Leonardo bouwt

Nieuwe campus

Opening nieuwbouw

Het secundair onderwijs in Denderleeuw zit al jaren in de lift en met 1039 leerlingen groeit en bloeit het Leonardo College als nooit tevoren. 2023 wordt een nieuwe mijlpaal.

Op vrijdag 13 januari 2023 om 18u is er de feestelijke en plechtige opening van het gloednieuwe schoolgebouw met extra klaslokalen op de campus Nieuwstraat. Nagelnieuwe lokalen voor onze 1ste graad.

Een mens kan alles doen, als hij maar wil,” zei Leon Alberti Battista, Italiaans architect, schilder, filosoof en nog zoveel meer ergens rond 1450. Grieks filosoof Aristoteles was wellicht de eerste, maar meestal krijgt Leonardo Da Vinci de eer van het prototype van de uomo universale toegemeten. Hij verbaasde zich over rotsfossielen van een walvis of de vleugelslag van een vogel. Hij is de man die wou ontdekken, vliegen, bouwen, verrassen, ontwerpen en nooit opgeven. Zijn werk was nooit af en dat is de inspiratie, de spirit die in de muren, de voegen, de spleten, de lijm en het beton van dit gloednieuwe gebouw werd geïmpregneerd.

Hier wordt samen gewerkt, samen ontdekt en beleefd, samen geleerd, samen geleefd, samen lief en leed gedeeld en samen gedroomd.”

Op de fundamenten van het verleden, op de vaste grond van het Heilig-Kruiscollege, de herinneringen aan het Mater Dei Instituut en de ervaringen van het IKSO bouwen wij aan de toekomst van de leerlingen van het Leonardo College. Hier inspireren we hen om hard te werken en hun talenten te ontplooien.

Vanaf volgende week maken we gebruik van nieuwe klaslokalen, nieuw sanitair, nieuw secretariaat en alle moderne faciliteiten om hedendaags onderwijs te bieden. Dit gebouw straalt de droom en de visie van het Leonardo College uit, zoals onze directeur het verwoordt: “Hier wordt samen gewerkt, samen ontdekt en beleefd, samen geleerd, samen geleefd, samen lief en leed gedeeld en samen gedroomd.”

Hieronder een klein voorsmaakje, een kleine selectie van foto’s.