Leonardo zingt

Oud-leerlinge in de kijker

Oud-leerlinge in de kijker

Oud-leerlinge Mentissa Aziza is genomineerd voor de 38ste editie van Victoires de la Musique in Frankrijk. Deze vindt plaats op 10 februari in La Seine Musicale. Om dit te bereiken heeft ze een lange weg afgelegd, die startte op de schoolbanken van het Leonardocollege.

Mentissa gaf een eerste keer blijk van haar weergaloos talent tijdens de musical van onze basisschool KCD. Ze acteerde en zong toen al de pannen van het dak. Directrice Ann Van Durme zei: “Daar gaan we nog van horen.” Al vanaf haar twaalfde droomde ze ervan om zangeres te worden.

Tijdens haar jaren op ons Leonardo College stond ze ontelbare keren op  het podium. In 2014 nam ze samen met oud-leerlinge Tessa Cornelis deel aan The Voice Kids. Een delegatie van leerkrachten en leerlingen woonde de uitzendingen bij en we keken op school allemaal samen in een bomvolle feestzaal live naar de uitzending op VTM. En Mentisaa won de wedstrijd!

In 2019 haalde ze de knock-outs van The Voice Nederland en in 2021 de finale van The Voice France. Haar eerste single, ‘Et Bam’, kwam uit in 2021 en werd maar liefst 23 miljoen keer beluisterd. Het is een Frans klassiek liedje met een hiphop update. Na deze single volgde haar debuutalbum La Vintaine in 2022.

We wensen Mentissa veel succes en we duimen voor 10 februari!