IKSO heeft talent!

Filmopdracht derdes!

Oscar voor beste film in Geraardsbergen …

Onze derdejaars zijn in september op tweedaagse geweest in ‘t  Schipken. De leerkrachten hadden natuurlijk ook een opdracht bij het stadsbezoek aan Geraardsbergen (as always). Dit keer was het echter een leuke opdracht! De leerlingen moesten een filmpje maken over 4  woorden beginnend met een ‘M’ : mattentaart, Muur, moord en Manneke pis. Uit alle filmpjes werd een winnaar geselecteerd. Wij wilden het filmpje en de maker, Azgad Nudele Nkossi uit 3EC5, graag eens in de kijker zetten.

Wij hebben voor jullie ook een kort interview afgenomen:

 

Hoe ben je op het scenario gekomen?

Meneer Bronselaer heeft ons de rode draad van het scenario gegeven. In ons filmpje moesten de vier elementen met een M voorkomen. Ik heb dan een verhaal bedacht en we zijn begonnen met filmen.

 

Was het makkelijk om te filmen?

Ik heb gefilmd met mijn smartphone. Hierdoor waren de achtergrondgeluiden van de mensen en het verkeer in de stad goed hoorbaar. Dat was storend.

 

Heb je al eerder filmpjes gemaakt? Is het een hobby?

Ja, ik heb zelfs een eigen YouTube-kanaal. Ik doe dat graag.

 

Wat vind je er zo leuk aan?

Het hele proces. Ik bedenk graag een verhaal, om er daarna mee aan de slag te gaan. Het bedenken, filmen en monteren, ik vind het allemaal even leuk.

 

Zou je daar later graag iets mee doen?

Neen, voorlopig nog niet. Er zijn andere dingen die me interesseren en die ik wil doen. Later als ik volwassen ben, zou ik wel graag ooit een film maken.

 

Bedankt voor het interview.