Leonardo Collegestelt voor

Smartschool

Ons online leerplatform ikso.smartschool.be is een onmisbare factor van onze dagelijkse werking. Het is een zeer gebruiksvriendelijk en laagdrempelig platform dat ons toestaat om heel vlot en vooral heel snel te communiceren met ouders, leerlingen, leerkrachten en directie. Alle informatie wordt online up-to-date gehouden en is met een eenvoudige muisklik bereikbaar.

Berichten

Je kan als ouder vlot alle leerkrachten en de directie bereiken. Veel algemene berichtgeving vanuit de school wordt via een smartschoolbericht verstuurd. Je kan deze berichten ook in je gewone e-mailtoepassingen laten aankomen.

Agenda

smartschool_afb1De leerlingen hebben een digitale schoolagenda op smartschool. Hier zijn alle leerinhouden van alle lessen terug te vinden. Via deze agenda worden ook de taken en toetsen aangekondigd door de leerkrachten. Het is cruciaal om dagelijks deze agenda te raadplegen. Deze agenda is ook online te bekijken door de ouders. De papieren¬†planningsagenda is het onmisbare verlengstuk om goed te plannen. Beide agenda’s zijn belangrijke instrumenten om goed te kunnen studeren.

Kalender

smartschool_afb2De schoolkalender is permanent te consulteren. Alle belangrijke data zijn al bij de start van het schooljaar ingevuld. Je kan in september al zien wanneer er examenperiodes, verlofdagen, projectdagen, oudercontacten, deliberaties enz. zijn.

Rapport

smartschool_afb3

Het smartschoolrapport is een fantastische tool om de studie-vorderingen van de leerlingen op te volgen. Alle resultaten van alle evaluatie-momenten zijn permanent beschikbaar. Als je dat wenst, krijg je zelfs een bericht op je smartphone met het laatst toegevoegde cijfer.

Instructiefilm ouders: Aanmelden

Instructiefilm ouders: berichten

Instructiefilm ouders: intradesk

Instructiefilm ouders: skore, puntenboekje