Leonardo College stelt voor

Smartschool

Ons online leerplatform leonardocollege.smartschool.be is een onmisbare factor van onze dagelijkse werking. Het is een zeer gebruiksvriendelijk en laagdrempelig platform dat ons toestaat om heel vlot en vooral heel snel te communiceren met ouders, leerlingen, leerkrachten en directie. Alle informatie wordt online up-to-date gehouden en is met een eenvoudige muisklik bereikbaar. Installeer de smartschool-app en je kan op je smartphone alles volgen.

Berichten

Je kan als ouder vlot alle leerkrachten, de leerlingbegeleiding, het secretariaat en de directie bereiken. Veel algemene berichtgeving vanuit de school wordt via een digitale nieuwsbrief via smartschool verstuurd.

Planner

De leerlingen hebben een digitale schoolagenda of Planner op smartschool. Hier zijn alle leerinhouden van alle lessen terug te vinden en alle bijhorende documenten en oefeningen. Via deze agenda worden ook de taken en toetsen aangekondigd door de leerkrachten. Het is cruciaal om dagelijks deze agenda te raadplegen. Deze agenda is ook online te bekijken door de ouders.

De Planner is meteen ook de schoolkalender en die is permanent te consulteren. Alle belangrijke data zijn al bij de start van het schooljaar ingevuld. Je kan in september al zien wanneer er examenperiodes, verlofdagen, projectdagen, oudercontacten, deliberaties enz. zijn.

Rapport

smartschool_afb3

Het smartschoolrapport is een fantastische tool om de studie-vorderingen van de leerlingen op te volgen. Alle resultaten van alle evaluatie-momenten zijn permanent beschikbaar. Als je dat wenst, krijg je zelfs een bericht op je smartphone met het laatst toegevoegde cijfer.

Instructiefilm ouders: Aanmelden

Instructiefilm ouders: berichten

Instructiefilm ouders: intradesk

Instructiefilm ouders: skore, puntenboekje