Hoe zit dat met wiskunde in de 2de graad?
Het leerplan wiskunde bevat 2 lagen: een basislaag die geldt voor alle leerlingen en een bijkomende laag. Dit laat onze school toe om 2 varianten aan te bieden in de richting Latijn en Economische wetenschappen: 5 en 5+
De leerlingen van Economische Wetenschappen of Latijn splitsen we op enkel voor wiskunde in 2 groepen. Alle leerlingen krijgen 5 uur wiskunde per week, maar het leerplan wiskunde dat gevolgd wordt, hangt af van de keuze die gemaakt wordt: (5) of (5+).
Vraag je je af waarvoor ‘LeO’ staat?
Het is natuurlijk een verwijzing naar Leonardo Da Vinci, maar het staat ook voor Leren en Ontdekken. Alle leerlingen kunnen tijdens 1 projectuur volop leren en ontdekken rond STEM, ICT en Taal.
Via het lesuur verdieping zullen we de poolvakken per richting versterken met remediëring en uitbreiding. In de humane wetenschappen doen we dat niet in extra lesuur, maar in hun richtingspecifieke gedeelte.
We bieden ook een richting aan in de doorstroomfinaliteit (TSO) die gericht is op wetenschappen, maar naast de theoretische kaders ook tijd en ruimte geeft aan veel praktische toepassingen. In biotechnologische STEM-wetenschappen (BW) is er veel aandacht voor onderzoekend en probleemoplossend leren vanuit de kernwetenschappen biologie, chemie en fysica. Ook elektromagnetisme komt aan bod. De leerlingen denken vanuit wiskunde conceptueel na over natuurwetenschappelijke vragen en biotechnische problemen.
Think different.