IKSO speelt met wiskunde!

Wiskundedag in Gent

Wiskunde in Gent!

De opleiding wiskunde van de Universiteit Gent organiseerde in het kader van het Unimath-project een halve lesdag op woensdag 6 februari. Op deze dag wil men de jeugd sensibiliseren voor het nut van wiskunde door hen kennis te laten maken met praktische toepassingen zonder de wiskunde uit het oog te verliezen

De leerlingen van 5 LWE – WWI en 6 WWI  (6+2 uur wiskunde)  namen deel aan een les over ‘Opgeloste en onopgeloste mysteries over getallen’ of een les  over ‘Google PageRank algoritme’.

Alle leerlingen namen in de namiddag deel aan een speelse wiskundewedstrijd tegen 32 andere teams. Er waren onderwegraadsels, om op te lossen tussen twee wiskundespelletjes door  tegen andere teams, een wiskundequiz en tot slot een raadselronde waarin elk team zoveel mogelijk wiskunderaadsels van gevarieerde moeilijkheidsgraad moest oplossen.

Ons team van het zesde jaar eindigde op de tiende plaats en het team van het vijfde jaar  eindigde op de tweede plaats.

Het was leuk om te zien hoe de leerlingen gemotiveerd, maar ook geamuseerd waren door een dagje wiskunde.