IKSO treedt op!

Interview met de IKSO-artiesten

IKSO-artiesten over XOKCD-World

Wij spraken met Amélie De Haen, Giulia Lopez Perez, Emma Van Avermaet, Tybo Van Waeyenberg, Erwin De Brabanter, Kirsten Van den Borre en Anouk De Nul. Zij gaven op XOKCD-World het beste van zichzelf! Hieronder leest u hun bevindingen over het gloednieuwe, onnavolgbare festival op school.

 

 

his is the life: Kirsten , Tybo: lead in the teach,
next to me : Lisa , Emma: presentatrice
sucker& shape of you: Marieke, Anouk  Caro, Giulia Giulia: zangeres

 

locked out of heaven: Primavera, Amélie: Zangeres

 

shallow: Mervidin, Giulia, Anouk: Zangeres
somebody to love& the piano man: Erwin De Brabanter: zanger + gitaar
iedereen is van de wereld: iedereen samen Van den Borre: zangeres
i see fire;: Amélie  
bleed magic: Quinten, Hanne  
hallelouja: Emma  
 
 

 

 

Hadden jullie zenuwen voor het festival?

Emma: neen, niet zoveel. Michael en ik hebben al vaker samengewerkt. Als er iets fout loopt, weet ik dat hij mij zal opvangen.

Giulia: Voor het festival veel eigenlijk, maar eens iedereen er was, viel het mee. Ik zing graag met Marieke, Caro en Anouk. Ze geven mij vertrouwen. Als er iets misloopt, helpen ze mij wel uit de nood.

M. De Brabanter:  Nee, helemaal niet. Het is zelfs een tijdje geleden dat ik zenuwen heb gehad. Ik treed al jaren op, ik heb ondertussen al ervaring.

Amélie: Ja ik had zenuwen, het was de eerste keer dat ik alleen op een podium stond. De dag voordien had ik buikpijn van de stress! Mijn vriendinnen hebben mij moed ingesproken. Ze zeiden dat ik het goed ging doen  en dat ik moest genieten. Toen ik op het podium stond, viel het goed mee, het was supertof.

Mevr. Van den Borre: Ik had wel een beetje zenuwen. Want het was de eerste keer dat ik zo een ‘productie’ deed.  De samenwerking was keitof, iedereen had liedjes gekozen, het is een mooi geheel geworden.

Tybo: Nee, ik ben dat al gewoon om aan zo een project mee te doen. Ik heb geen solo gespeeld, enkel de melodie van de ‘Shape of you’ heb ik alleen gespeeld.

Anouk:  Ik had totaal geen stress. Ik vond het leuk om op te treden. We waren goed voorbereid. Het was gewoon supertof.

 

 

 

 

Wat vond je ervan om op te treden voor iedereen op school?

Emma: Ik vond het stresserend. De mensen van de 1e en 2e graad ken ik niet. En zij kennen mij ook niet. Dus ik had wel wat schrik voor vooroordelen.

Giulia: Het was stresserend, ik had gehoord dat mensen er tegen opkeken, dat ze geen zin in het festival hadden. Ik was dus vooral bang voor de reacties van de medeleerlingen. Maar achteraf heb ik veel complimenten gekregen, opdracht geslaagd dus!

M. De Brabanter: Het was eens iets anders hé. Het is een publiek van leerlingen en leerkrachten. Maar op het ogenblik zelf valt het allemaal mee.

Amélie: Er zijn voor- en nadelen aan het feit dat je de mensen kent. Als er iets fout loopt, word je er dagelijks aan herinnerd. Langs de andere kant was het tof om mijn vrienden in het publiek te zien staan.

Mevr. Van den Borre: Het was spannend. De leerlingen leren elkaar en ons van een andere kant kennen. Vele leerlingen wisten niet dat we als leerkrachten een band hebben. Je krijgt een speciale band met de leerlingen die mee zingen of spelen.

Tybo: Ik vond het leuk. De leerlingen roepen je naam, daardoor verlies je even je concentratie, maar het is leuk. Je krijgt er energie van!

Anouk: Het was niet mijn eerste keer dat ik voor de hele school heb gezongen, maar deze keer vond ik het het minst stresserend. Ik wou er een toffe namiddag van maken. Het was leuk om het samen met de leerkrachten te doen, de sfeer zat er goed in!

 

Was het je eigen idee om mee te doen?

Emma: Ik heb al eerder gepresenteerd zoals op de muzikale avond en volg ook het seminarie expressie. Daarom had meneer De Brabanter het aan mij gevraagd. Toen ik hoorde dat Michael ook meedeed, heb ik niet meer getwijfeld.

M. De Brabanter: Ja, door onze groep ‘The Teach’.  Mevr. Van den Borre en mevr. Gyselinck zijn met het idee van de band gekomen. Ik zing graag, dus ik heb dan ook besloten om mee te doen.

Amélie: M. De Brabanter had een mail gestuurd met de vraag of ik wou meedoen. Hij kent mij van onze toneelvereniging. Soms zing ik ook tijdens het toneel, en in het IKSO-koor. De vraag kwam dus niet zo onverwachts.

Giulia: Het werd voorgesteld door leerkrachten die mij aanspraken, maar ik doe het wel graag.

Tybo: Mevr. Van den Borre had gevraagd of ik mee wou doen en ik zag het wel zitten. Ik vond het leuk dat ze aan mij dachten.

 

 

 

Wat vond je van de liedjeskeuze?

M. De Brabanter: Ja, het liedje ‘No sound but the wind’ heb ik zelf gekozen omdat ik het een mooi liedje vind. ‘Somebody to love’ heeft meneer Vercammen gekozen.

Anouk: Het liedje ‘Sucker’ was tof om te openen. Er was direct veel ambiance, het is ook een nieuw liedje, het is een hype en iedereen kent het. Het liedje ‘Shape of you’ is een beetje toevallig gekozen.

 

Bedankt voor de reacties!

muziek ikso 2 Muziek ikso