IKSO werkt

Een aantal reacties

Youca Action Day

Op 17 oktober namen de leerlingen van het 5de jaar deel aan Youca Action Day. Youca is een organisatie die zich inzet voor een aantal projecten in Guinée die de jongeren daar willen helpen bij het vinden van een goede job. Dit jaar namen meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse scholieren deel. Ze gingen allemaal een dagje werken als bv. NGO medewerkster Internationale Samenwerking, dierenartsassistent in dierenziekenhuis of zelfs als  burgemeester. Zo verdienden ze elk 55 euro voor Youca.
We gingen met een aantal leerlingen praten. Ze vertelden ons wat hen is bijgebleven.
Afbeelding (4) Berthe draaide een dagje mee als bemiddelaar voor anderstalige werkzoekenden:

‘Ik heb een vrouw uit Engeland mogen helpen. Ze sprak enkel Engels en Swahili. Ik heb haar motivatiebrief geschreven, waarbij ik mijn Engels en Nederlands kon gebruiken. Enkele dagen geleden heeft de vrouw mij laten weten dat ze een contract heeft ondertekend met een winkel in Gent.’

 

Afbeelding (3) Hanne en Gopou mochten prentenboeken vertalen:

‘Bij het vertalen moest je op een andere manier werken dan met normale teksten. Ook de mensen die ik daar leerde kennen, zijn mij bijgebleven.’

Afbeelding (1) Sente liep een dagje mee op het OLV in Aalst:

‘Ik mocht meelopen op het CAD-lab in het OLV, waar ik de operaties mocht bijwonen.’

Afbeelding Catarina werkte in een kinderdagverblijf:

‘Tijdens de pauzes mochten we eten geven aan de kinderen en hebben we met hen gedanst.’

76773241_732538660575881_3554219053872578560_n Jasper nam een kijkje achter de schermen bij de VRT:

‘Ik mocht achter de schermen meelopen bij de interviews.’