Leonardo interviewt

Leerling van de maand

Vrienden van #EigenGijs roepen op om helm te dragen

Deze keer geen leerling, maar leerlingen van de maand. We hebben een groepje vrienden gekozen dat zich inzet voor een geweldige campagne die ontstaan is door een spijtig ongeluk . Dit is waarom…

Waarom zijn jullie leerlingen van de maand?

Quinten: Wij zetten ons in voor de campagne ik draag mijn helm voor #EigenGijs. We willen voorkomen dat mensen moeten ervaren, wat wij als vriendengroep hebben meegemaakt. Het initiatief is gestart bij de moeder van Gijs, wij helpen overal waar mogelijk.

Waarom zijn jullie met deze actie begonnen?

Ferre: Op 5 mei is onze beste vriend Gijs overleden door een fietsongeval. We missen hem ontzettend hard, hierdoor proberen we zoveel mogelijk mensen te overtuigen om een fietshelm te dragen.

Wat hebben jullie hiermee al bereikt?

Quinten: We bereikten naar mijn mening al heel erg veel! De mensen die ik goed ken, dragen allemaal een helm en daar blijft het niet bij. Onze Facebookpagina heeft al meer dan 1300 likes.

Ferre: In Denderleeuw en omstreken merk je sinds kort dat mensen massaal hun helm dragen op de fiets.

Quinten: Ook op onze school merken we een duidelijk verschil, we ondervinden dat een aantal leerlingen onlangs zijn gestart met het dragen van een helm. Vooral op de scouts is er veel veranderd. Zo zijn er fietshelmen van #EigenGijs ter beschikking voor diegene die er geen hebben. Het dragen van een helm wordt vanaf nu verplicht op de scouts.

Wat doet dit met jullie?

Quinten: We zijn zeer tevreden met wat al bereikt hebben, omdat we ook echt aanvoelen dat we een verschil maken.

Ferre: Er zijn al veel scholen en jeugdbewegingen die zich inzetten voor de campagne, dat vinden we geweldig. Maar het kan natuurlijk altijd nog beter (lachend).

Hoe zien jullie de toekomst en wat zijn jullie doelen voor #EigenGijs?

Quinten: Graag zouden we nog vele mensen willen aansporen om een fietshelm te dragen en dit te delen op de #EigenGijs Facebookpagina. Ook zijn er sinds kort mondmaskers te koop, wij brengen deze rond naar de mensen die er besteld hebben.

Ferre: We hopen nog meer scholen te bereiken, maar vooral dat iedereen zijn/haar helm draagt!

Hiermee is de boodschap duidelijk gemaakt, draag je helm voor #EigenGijs! Wij bedanken Quinten, Gil, Ferre, Lars, Ferre en Rune voor de medewerking en het interview.