Leonardo vertelt

SamenTegenCorona!

We are all in this together!

“Het zijn vreemde tijden” is misschien wel de meest uitgesproken zin van 2020. De laatste berichten zijn hoopgevend en er is eindelijk licht aan het einde van de tunnel. We zijn er echter nog niet!

Omdat we niet de hele tijd aan corona en deze “vreemde tijden” willen denken, maakte jullie geliefde redactie een ‘verzet-jouw-gedachten-eens-artikel’. Laat je even onderdompelen in onze positieve, hoopgevende boodschappen, ga aan de slag met onze tips en vooral: denk even niet aan corona!

Silke mist een goed feestje op tijd en stond… Gelukkig is er Spotify!

Dancing on my own

Het gevoel dat je krijgt tijdens het feesten, is het de verbondenheid? Is het ons verlangen? Met plakkende schoenzolen dansend over de smerige grond. Is het op dit moment meer dan verdwijnen in een chaos van overweldigend lawaai en gehele duisternis? Je kleren meerdere malen horen te wassen omdat je het geluk, zweet en de alcohol van de persoon naast je nog steeds van mijlen ver kan bespeuren? Wanneer je de volgende ochtend je gsm opent en een galerij vol nieuwe herinneringen, 10 nieuwe volgers op Instagram en 25 oproepen van je moeder terugvindt. Is het dat wat ons gelukkig maakt? Misschien, maar wat zou het leven zijn zonder de meezingers waarbij niemand hoeft na te denken over de tekst, de technobeats die je lichaam niet meer doet luisteren naar de bevelen dat het krijgt? Niets, inderdaad. Daarom heb ik voor jou de perfecte playlist om dat gevoel zeker en vast niet te vergeten. Schuif even alles aan de kant en laat je gaan op deze geweldige ‘schijven’.

Hier vind je de link:

Een filmpje opzetten en wat chillen? Ideaal, vindt Bente! Ze deelt graag een filmtip:

Weet je niet wat te doen, nu we allemaal ‘in ons kot’ zitten? 

Kijk dan samen met je bubbel gezellig naar de film ‘Wonder Woman’!

Weet je waarom?

Wonder Woman is zo veel meer dan een spannende actiefilm. Ik vertel je even kort het verhaal, zonder al te veel te verklappen.  

Diana en de Amazones leven in een vredige en stabiele, verbonden gemeenschap op het geïsoleerde eiland Themyscira. Op een dag stort de Amerikaanse piloot Steve Trevor neer in zee voor het eiland. Hij wordt achtervolgd door het Duitse leger. Diana haalt hem uit het water en redt zo zijn leven. Wanneer ze worden aangevallen door het Duitse leger schieten de Amazones te hulp. Door de plotse aanval worden ze geconfronteerd met de buitenwereld en de harde realiteit van de Wereldoorlog. Dit brengt ook spanningen met zich mee binnen hun  vredige gemeenschap. Gaan ze toekijken of ingrijpen? Diana, niet wetend wat haar lot is, is bereid om haar isolement te beëindigen en gaat met Steve mee om van de rest van de wereld een betere plek te maken en om zo Wonder Woman te worden.

Steun, hoop en gemeenschap zijn drie belangrijke waarden. Deze worden heel duidelijk weerspiegeld in de film.

Met deze filmtip willen we jullie ook de boodschap meegeven dat niemand de hoop mag opgeven en dat we elkaar moeten blijven steunen in deze moeilijke tijden. 

#samentegencorona

Een hoopgevende boodschap van Jesse:

Inès denkt al lang niet meer aan corona en focust zich helemaal op de examens. Ze deelt dan ook graag haar 4 superstudeertips met jullie:

4 tips om jouw examen goed voor te bereiden

De examenperiode komt nu wel heel dicht bij. Dit zorgt voor heel wat stress en onzekerheden bij sommige studenten. Daarom heb ik een paar handige tips opgesteld om jouw examens zo goed mogelijk voor te bereiden.

Begin op tijd

Een van de grootste problemen bij het voorbereiden van examens is tijdsgebrek. Daardoor kan je soms niet alles leren en heb je geen tijd meer om te herhalen. Zo kan je ondanks de grote studie-inspanningen toch onnodig punten verliezen. Dus het is heel belangrijk om op tijd te beginnen.

Ga op tijd slapen

Leer niet tot 12 uur ’s nachts door. Hierdoor heb je namelijk veel minder energie om de dag nadien je examen af te leggen. Heb je toch het gevoel dat je bepaalde stof nog een keer door wilt kijken voor je examen begint? Sta dan een uurtje eerder op.

Samenvattingen

Maak samenvattingen van de stof die je moet leren. Door een samenvatting te schrijven met de belangrijkste punten erin, onthoud je de leerstof sneller. Ook is het handig om de samenvattingen op voorhand te maken.

Neem voldoende pauzes

Ontspan je tussendoor. Maak bijvoorbeeld een praatje, loop een rondje, dans op een lekker muziekje,… Tijdens je pauze verwerken je hersenen de leerstof  op een onbewuste manier, waardoor je daarna weer verder kunt met nieuwe leerstof.

Laurence wacht niet op Sinterklaas om al weg te dromen bij de gezellige kerstsfeer:

Joanna heeft een mooie boodschap voor jullie:

Blijf doorgaan en je inzetten! Blijf dromen, ook al zijn er mensen die niet in jou geloven, het belangrijkste is dat je in jezelf gelooft. Nooit opgeven en bewijs hen het tegendeel! Hard werk beloond: de grote sterren die je nu ziet zijn er niet zomaar gekomen! Hard werk en discipline brengen jou ver. Verleg je grenzen en ga je dromen achterna. Je leeft maar één keer en als je jezelf niet pusht, kun je er spijt van krijgen.

Bij Luka is het glas altijd halfvol:

De positieve invloed van corona op je schoolwerk

Naast heel wat negatieve punten aan corona, zoals de livelessen die het soms moeilijk maken om je te concentreren, kan corona ook een heel positieve invloed hebben. Denk maar aan wat later opstaan door bijvoorbeeld die livelessen…

Een heel jammere maatregel is dat we niet meer mogen sporten met onze sportclub. Daardoor is er echter genoeg tijd om alles grondig te leren. Dit is heel positief voor je punten!

Doordat je dus genoeg tijd hebt om te studeren, kan je tijd maken voor andere dingen. Je kan een nieuw talent ontdekken, een lange wandeling maken, iets doen dat je altijd al wou doen……

Omdat het gedaan is met het laat studeren, kan je op een normaal uur gaan slapen. Dit betekent dat je de volgende dag eens zonder problemen zou kunnen opstaan! Waardoor je dus niet meer te laat omdat je je weer eens overslapen hebt. Nog een positief punt hier aan is dat je je beter kan concentreren. Je bent dus weer helemaal klaar voor een nieuwe schooldag!

Zie je? Corona kan toch nog iets positiefs met zich mee brengen!

Bij Lena durft de verveling als eens toe te slaan…

Mijn eerste (en waarschijnlijk ook de belangrijkste) tip tegen verveling is eens kijken in je agenda of je al iets kan doen voor school, waarvoor je nog even tijd hebt. Wat je vandaag al hebt gedaan moet je morgen niet meer doen! Hierdoor moet je minder doen voor school in een korte periode en heb je ook minder stress om niet te slagen. Nog een tip is luisteren naar muziek (bv. de Spotify playlist die in dit artikel vermeld wordt). Je kan er luidkeels mee meezingen en de tijd zal razendsnel voorbijvliegen. Ook zijn er podcast die wat rust kunnen creëren in je hoofd en moet je je even van niets iets aantrekken en gewoon aandachtig luisteren naar wat er gezegd wordt. Een laatste tip is om eens naar buiten te gaan om te sporten of een wandeling te maken. Ook dit zal je hoofd leegmaken. Zeker in de herfst is het altijd leuk om een keer een wandeling te maken in bv. een bos of in een natuurgebied. Lopen, fietsen, skeeleren,… noem het maar op: het is een goede manier om niet verveeld te raken. Bovendien is het nog eens goed voor je conditie ook. Een echt win-winsituatie!

Lylia wil graag een hoopgevend gedicht delen:

Ilana verdiept zich graag in wat mooie woorden:

Deze quote vind ik belangrijk, want hij geeft mij hoop.

Ook al is school zeer stresserend, dat wil niet zeggen dat je je hoofd moet laten hangen.

Al zeker niet tijdens de examenperiode.

Heb je soms eens een slecht punt… Dat is echter niet erg!

Probeer iets vroeger te beginnen

En laat de moed niet hangen.

Je heb geen zin meer om na een lange tijd te studeren? Ga dan naar buiten en ga een wandeling maken: zo krijg je terug motivatie om te studeren!

Onthoud goed….

Blijf altijd positief denken, dan lukt alles nog beter!!!

Amélie en Jenthe eindigen met een muzikale noot…

TikTok verslaafd!

TikTok is de app van 2020! Nu we allemaal binnen moeten blijven en er niet veel te doen is, zijn de opties om je te entertainen beperkt. Ik vermaak mij de laatste periode op TikTok.

Je kan er uren lang op scrollen zonder je te vervelen, soms wel eens te lang… Maar er is nu eenmaal zoveel op te doen, je kan er lekkere en gezonde recepten vinden die je zelf kan uitproberen. Of even goed zweten tijdens het meedoen van een home workout. Je kan uren bezig zijn met de laatste nieuwe dansjes te leren. Of inspiratie op doen om je huis te decoreren, zeker nu de feestdagen er aan komen. Ik vind het leuk om de grappige video’s die ik tegen kom, te delen met mijn vrienden. Het is fijn om filmpjes te zien die soms heel herkenbaar zijn voor jezelf of voor een vriend. Wanneer je deze dan doorstuurt laat je die ene speciale persoon toch nog eens weten dat je aan hem of haar denkt. Persoonlijk hou ik er ook van om zelf TikToks te maken, zeker met mijn vrienden. Zo voel ik mij in deze periode toch een beetje verbonden met hen. Op die manier kan ik mijn creativiteit kwijt en kan ik genieten mijn vrienden hun talenten. Als je op wonderbaarlijke wijze deze app nog niet hebt, probeer hem dan zeker eens uit! (Amélie)

Verbonden met vrienden

 Je kan door de corona niks leuk doen; je kan niet uit gaan, met vrienden afspreken, op restaurant gaan,… en dat geeft vaak een eenzaam gevoel. Wij houden allebei van zingen en proberen dat op deze manier toch nog een beetje samen te doen om ons minder alleen te voelen. Ook jij kan dat doen!

Ik voel me nu ook vaak eenzaam en dat is niet leuk, dus probeer ik zoveel mogelijk met vrienden te bellen en te chatten.
Momenteel mag je nog met vier mensen buiten gaan, dat probeer ik dan ook te doen, vooral wanneer de zon schijnt. Veel in beweging blijven helpt zeker om deze periode door te komen; samen gaan lopen, fietsen, wandelen,… Natuurlijk allemaal op een veilige afstand 😉
Het is zeker een aanrader om dit ook te doen tot wanneer het eindelijk allemaal gedaan is. Het helpt! (Jenthe)