Leonardo bouwt

Nieuwbouw van start

Nieuwbouw gaat van start

Het Leonardo College krijgt er een geheel nieuwe vleugel bij met 16 moderne klassen. Het is een volgende stap in de richting van de school van de toekomst. De werken starten volgende week, net voor de krokusvakantie 2021.

Het Leonardo College voor de leerling van de toekomst

De plannen werden al enkele jaren geleden gesmeed, maar nu is het eindelijk zover: de volgende fase van het masterplan gaat van start. Er werd vorig jaar een volledig nieuw sanitair blok geplaatst en dat is al een tijdje in gebruik. Daarbovenop komt nu een gloednieuw gebouw van 2 verdiepingen met op elke verdieping 8 moderne klassen.

Laatste fase: 2de verdieping

Op het gelijkvloers komt er een fonkelnieuw, ruim en toegankelijk secretariaat. Alles in het gebouw straalt openheid en flexibiliteit uit. Er zijn mobiele wanden tussen bepaalde lokalen, zodat er snel kan geschakeld worden in functie van de grootte van de groep of de noden van de les die op dat moment wordt gegeven. De klasopstelling kan klassiek zijn, maar evenzeer heel innovatief. Mobiel meubilair zal toelaten dat de les activerend en interactief wordt uitgebouwd.

Buitenaanleg wordt eveneens vernieuwd

De buitenruimte wordt eveneens heraangelegd met de nodige sport- en ontspanningsinfrastructuur, zodat het Leonardo College een aangename plaats is om te vertoeven zowel binnen als buiten.

Er ontstaat een grote overdekte ruimte

Het project kadert in de capaciteitsmiddelen die worden voorzien door de Vlaamse overheid. Wij danken het gemeentebestuur voor de steun en de inspanningen om er mee voor te zorgen dat een aanzienlijk deel van de middelen in Denderleeuw is terecht gekomen. Deze nieuwe en moderne school in het hart van de dorpskern betekent vast en zeker een boost voor het Leonardo College en ook voor de gemeente.

De werken worden normaal gezien afgerond rond de paasvakantie van 2022.