Leonardo college

Nieuws van oud-leerlinge

Oud-leerlinge publiceert boek over het brein

Ilka De Bisschop, oud-leerlinge van het Leonardo College, heeft zopas een boek gepubliceerd, “Het fitte brein, wat je levensstijl met je hersenen doet“.

 

Ilka studeerde in het jaar 2000 af in de richting Latijn-Wetenschappen. Nadien ging ze Germaanse Talen studeren aan de UGent om haar droom om journalist te worden waar te maken. Ze werkte jarenlang voor de krant De Standaard en ze schreef ook voor verschillende tijdschriften over wetenschap.

 

Nu is er dus dat nieuwe boek. Vijf jaar onderzoek en werk kroop er in het schrijven van “Het fitte brein“. Ilka zocht daarvoor uit welke impact je werk, je hobby’s en je gewoonten hebben op je hersenfitheid. Die impact is groot, zo blijkt. Wat je eet, waar je woont, of je een muziekinstrument bespeelt, hoeveel tijd je op je smartphone doorbrengt… Het heeft allemaal een grote invloed op je concentratievermogen, je geheugen, zelfs op je IQ. Ilka speelde voor het boek ook zelf proefpersoon. Ze probeerde alle tips voor een fit brein uit en legde ervoor en erna cognitieve tests af.

 

“Het fitte brein” werd uitgegeven door Uitgeverij Houtekiet. Het is verkrijgbaar in elke grote boekhandel, zoals Standaard Boekhandel, Fnac… Het is ook beschikbaar als e-book.

 

Eerder schreef Ilka al twee romans, die ook werden uitgegeven bij Houtekiet. Voorts werkt ze als scenariste. Ze schreef scenario’s voor onder andere “Vos en Haas” en “Knofje“, twee animatieseries die momenteel op Ketnet te zien zijn.

 

Ilka De Bisschop

Het fitte brein, wat je levensstijl met je hersenen doet

Uitgeverij Houtekiet