Leonardo schrijft geschiedenis

Rond de wereld

Reis rond de wereld is gelukt

Leerlingen en personeelsleden van het Leonardo College hebben de voorbije weken gewandeld, gefietst en gelopen. Als alle afgelegde kilometers worden samengeteld, komen ze aan een reis rond de wereld. De aankomst werd vastgelegd in een filmpje.

Een wereldreis is op dit moment niet toegelaten, maar dat stopt het Leonardo College niet. Bewegen en sporten is heel belangrijk. “Mens sana in corpore sano” of “een gezonde geest in een gezond lichaam“. Het is een vaak aangehaald citaat uit een van de satiren van de Romeinse dichter Juvenalis en op het Leonardo College werd het op een uitzonderlijke wijze in de praktijk gebracht.

De leerkrachten LO zetten een ambitieus project op poten om iedereen aan te zetten tot gezond bewegen. Dat resulteerde in 30 100 kilometer fietsen, 6 335 kilometer lopen en 3 640 kilometer wandelen, samen 40 075 kilometer.

Proficiat allemaal!

Elke deelnemer kon zich laten sponsoren en zo leverde deze actie ook nog een financieel extraatje op van €756,6. Het geld zal toegevoegd worden aan het budget dat nodig is voor nagelnieuwe multifunctionele sportterreinen die worden aangelegd.