Leonardo College gaat digitaal

Iedere leerling krijgt een laptop

Digisprong

Een maand geleden kreeg elke leerling een laptop. Maar hoe is dat nu eigenlijk, werken met een laptop? Is er veel veranderd? En kunnen de leerlingen er eigenlijk wel mee werken? Het seminarie communicatie ging op pad en interviewde enkele leerlingen. Want wie kan er dat ons nu beter vertellen dan de leerlingen zelf!  We interviewden leerlingen uit alle jaren.

“Hoe heb jij de digisprong ervaren? Was er voldoende begeleiding?”

Leerling uit het 1ste jaar: Ik vind dat er voldoende begeleiding was. Als we iets niet begrepen, dan hielpen de leerkrachten ons direct.

Leerling uit 2mtwb: Er is voldoende begeleiding. Soms is het wel moeilijker, want de leerkrachten kunnen natuurlijk niet bij iedereen tegelijk zijn waardoor je het soms zelf moet gaan zoeken. Ook als je thuis bent en je hebt een vraag kunnen de leerkrachten je niet helpen.

Leerling uit het 3de: Ja, de leerkrachten hebben goed uitgelegd hoe we op sites kunnen gaan en wat we mogen doen en wat niet. Het is ook wel leuk om ermee te werken tijdens bepaalde lessen.

Leerling uit het 5de: Ik vind dat ze het wel goed hebben gedaan, ze hebben ons goed ingeleid en we wisten meteen wat we moesten doen met de computers. Alles werd duidelijk uitgelegd.

Leerling uit het 6de: Ja, eigenlijk te veel begeleiding.

“Waarvoor gebruik jij jouw laptop?”

Leerling uit het 5de: Eerlijk gezegd gebruik ik mijn laptop niet zo veel. Ik gebruik hem niet om notities te nemen, enkel om naar de schoolagenda te gaan en als we hem verplicht moeten gebruiken in de les.

 Leerling uit het 4de: Voor toetsen, samenvattingen en om minder papier te gebruiken, wat het makkelijker maakt om alles bij te houden.

Leerling uit het 1ste : We gebruiken onze laptops in de klas om onze boeken te activeren en om op Smartschool te gaan.

Leerling uit het 2de: Omdat we geen papieren agenda meer hebben, gebruik ik hem om te plannen.

Leerling uit het 6de: Voor alles eigenlijk, voor notities, toetsen bijhouden, …

Over het algemeen zijn de reacties positief. Het is veel makkelijker om zaken bij te houden en terug te vinden en minder papierverspilling.