Leonardo College wandelt

Seminarie Culture Club

Nutteloze bordenwandeling

De leerlingen van het seminarie ‘culture club’ trokken vorige week naar Ninove om daar de nutteloze borden wandeling af te leggen. Dit deden ze als aanvulling op de les rond ‘street art’. Naast de 40 nutteloze borden die ze konden zoeken, konden ze ook op zoek gaan naar andere street art. Het was dus de perfecte studie-uitstap om de voorbeelden die ze in de les zagen ook in het echt te ontdekken.

De nutteloze bordenwandeling is zoals de naam al laat vermoeden een wandelroute waarbij je op zoek gaat naar bordjes waarop een nutteloze boodschap staat. Het is een initiatief van de stad Ninove om bewoners en bezoekers in tijden van corona een leuke en originele wandeling aan te bieden. Naast de wandeling konden de leerlingen ook op zoek gaan naar street art, die talrijk aanwezig was in Ninove. Dit kon gaan van kleine onopvallende graffitiwerken tot grotere standbeelden. Opvallend, in enkele werken was het coronavirus ook aanwezig.

Voor de nieuwsgierigen die na het lezen van dit artikel zelf de nutteloze borden wandeling wouden gaan uittesten is er slecht nieuws, de bordjes zijn niet meer te zien want het project eindigde eind september.

Nîmes Desmedt (6EW) & Laurence Van Lancker (6WWA)