Leonardo reist

Le Salon des Vacances

Le Salon des Vacances

Tijdens de lessen Frans in het vijfde jaar (5HWB) leren we niet enkel de fantastische Franse taal, maar ontdekken we ook la douce France; zonder enige twijfel een van de mooiste landen ter wereld.

In de klas lazen we eerst een tekst die ons de talrijke troeven van Frankrijk als vakantieland onder de aandacht bracht. Zo kwamen we tot de vaststelling dat je helemaal niet naar de Caraïben moet om met je tenen in parelwit zand cocktails te slurpen, geen ticket naar Japan hoeft te boeken om zen te worden in rustgevende Japanse tuinen en niet in Marrakesh moet zijn om je in de schaduw van de moskee onder te dompelen in een sfeer van wellness en soeks. Gewoon even de grens over en Frankrijk biedt je dit alles!

Vervolgens bekeken we de verschillende Franse regio’s. Via een loting kreeg elk duo een regio toegewezen. Hierover zochten we zo veel mogelijk boeiende informatie: klimaat, landschap, natuur, cultuur, sportactiviteiten, gastronomie… alles kwam aan bod. Aan de hand hiervan werden standjes opgebouwd met verschillende accessoires die de regio zo goed mogelijk vertegenwoordigen.

Potentiële vakantiegangers trokken tenslotte richting Le Salon des Vacances om informatie in te winnen over hun favoriete Franse regio of lieten zich net verrassen door een regio die ze nog niet kenden. Alle vertegenwoordigers deden hun uiterste best om hun eigen regio zo mooi mogelijk voor te stellen. Ze beantwoordden de lastigste vragen en lieten hun bezoekers graag proeven van het beste uit hun streek. Dit alles in voortreffelijk Frans uiteraard!

We kunnen besluiten dat deze editie van Le Salon des Vacances een overweldigend succes was! Un grand merci pour votre participation enthousiaste!!