Leonardo leest

Leescarrousel

Leescarrousel draaide op volle toeren!

Waarom steken we spaarcenten in een spaarvarken? Zijn dure oortjes beter dan goedkope? Waarom maken we zoveel spelfouten? Hoe namen Romeinen wraak op hun vijanden?  Helpt blazen op warme etenswaren echt? Presteren vegetarische mannen beter?

Op deze en andere interessante vragen kregen de leerlingen een – soms verbluffend –  antwoord tijdens de leescarrousel. Net zoals vorig jaar gingen ze aan de slag met vier teksten, telkens rond een ander vakgebied.

Na het lezen verwerken de leerlingen hun tekst: ze maken een bijhorende affiche, schrijven een elfje, stellen een quiz op, maken een kruiswoordraadsel. Het aanbod is erg divers; zo is er voor elke leerling wat wils.

Onze leerlingen kunnen hun creatieve werk posten en zo een prijs winnen. De kritische jury beoordeelde elke inzending en beloonde de meest originele, boeiende, opvallende werkjes. De winnaars zetten we ook hier nog even in de kijker.

Proficiat Laura Noerens (1KLA), Thalia Lubanzadio-Mengi (3HWA), Amy Decostere (5EMT),  Averra Wirsi Nsolo Abongta (1MB), Anaïs Uwaserushi (3HWA) en Kiran Goossens (6HWA)! De winnaars gingen naar huis met een boekenbon en een heerlijk snoepje.

Tot volgend jaar, voor een nieuwe ronde op onze carrousel!