Leonardo loopt

Hindernissenrun

Hindernissenrun

Donderdag 29 september deed het Leonardo College mee aan een hindernissenrun. Dit is een jaarlijkse activiteit aan het begin van het schooljaar.

De planning ging als volgt: De derde graad begon om 9u30 en eindigde om 9u56, de tweede graad van 9u58 tot 10u34 en uiteindelijk kwam de eerste graad aan de beurt van 10u36 tot 10u50. Rondom de sportzaal A. Ottoy werden verschillende obstakels opgesteld voor het parcours. Er was veel variatie in hindernissen, zo was er bijvoorbeeld een strobaal waar ze over moesten klimmen en een spinnenweb van touwen tussen de bomen. Om het plezier erin te houden, werd op het einde een springkasteel gezet, daar konden de leerlingen zich in uitleven, maar niet onbelangrijk: wel zo snel mogelijk doorlopen! Het doel van de hindernissenrun was om als team over de eindstreep te gaan, zo werden ze gedwongen om aan teamwork te doen. Het is dus geen wedstrijd, maar een activiteit om elkaar te stimuleren om verder te gaan en elkaar te helpen.

De leerlingen vinden dit steeds weer een toffe activiteit en kijken er elk jaar weer naar uit. Ook is het een goede manier om elkaar beter te leren kennen, omdat ze elkaar moeten aanmoedigen.