Leonardo en Français

Week van de Franse film

Leonardo en Français

 

In de week van 7 november organiseerde onze school ‘De week van de Franse film’. Elk leerjaar heeft in de loop van die week een Franse film kunnen bekijken. Behalve de eerstejaars, want zij zullen later een Franse film te zien krijgen wanneer voor hen ‘De Franse Dag’ wordt georganiseerd. De films die werden bekeken, kwamen verder aan bod tijdens de les Frans. Bij de zesdes gingen ze er tijdens de les godsdienst ook nog wat verder op in.

De tweedes keken naar “La Famille Bélier”. “Deze film gaat over een meisje geboren in een dove familie met een passie voor zingen”, vertelde een leerling uit het tweede jaar. Ze vonden het een leuke film met een raar einde.

De derdes keken naar “Rémi sans famille“. Er werd ons verteld dat het een leuke activiteit was, eens iets anders dan les en nog goed om je Frans te oefenen ook!

De vierdes bekeken “La Brigade”. Een comedy over het chaotische leven van Cathy, een veertigjarige vrouw die van kinds af aan de droom had om een restaurant te runnen. Ook voor hen was het een leuke en leerrijke ervaring.

De vijfdes keken naar “Elle s’appelait Sarah”. Deze film gaat over de Tweede Wereldoorlog, en dit is meteen ook de leerstof die zij in de loop van het jaar zullen zien voor het vak geschiedenis. Het was een pakkende film met een emotioneel einde.

De zesdes hebben niet alleen naar de film “Les Misérables” gekeken maar ze gingen op donderdagnamiddag ook naar een Frans optreden van ‘Eddy et les Vedettes’ in De Werf in Aalst. Er kon worden meegezongen met Franse chansons – en daar hoorde ook af en toe een bescheiden danspasje bij. “Een superleuke ervaring,” luidt het bij velen. Een leuk filmpje kan je vinden op ons Instagram-account.

Zoals je ziet was het een geslaagde week. Iedereen heeft kunnen genieten van een Franse film. Zeker voor herhaling vatbaar volgens de leerlingen!