Leonardo wint

Laura Fivé: Belgisch kampioen

Laura Fivé wint BK tijdrijden

Dat er op onze school winnaars zijn, dat wisten we al. Dat heeft Laura Five uit het derde jaar nog maar eens bewezen: ze is Belgisch kampioen tijdrijden!
Wij mochten haar heel even uit de klas halen om een paar vragen te stellen over haar meest recente overwinning.

Welke rit heb je nu eigenlijk gewonnen?
Ik heb dit jaar al 16 overwinningen gehad, maar de mooiste waren toch het Belgisch Kampioenschap tijdrijden bij de meisjes en het Belgisch Kampioenschap omnium op de piste.

Hoeveel medailles heb je kunnen behalen na zoveel wedstrijden?
Het waren ongeveer 20 medailles dit jaar. Ik heb elke wedstrijd een podiumplek behaald, ik heb er eigenlijk nooit naast moeten staan.

Weet je je gemiddelde snelheid op het Belgisch Kampioenschap?
Bij het Belgisch kampioenschap tijdrijden had ik op 2,7 kilometer een gemiddelde snelheid van 40,8.

Hoe lang doe je al aan wielrennen?
Nu begin ik aan mijn achtste jaar.

En hoe ben je begonnen met wielrennen?
Eerst koerste mijn vader, maar die is jammer genoeg moeten stoppen door een zware val. Daarna heeft mijn broer het eigenlijk overgenomen en zo ben ik er zelf dus ook ingerold.

Welk gevoel had je toen je weer op het podium stond na zoveel keer?
Ik ben toch wel elke keer heel blij, omdat het altijd een ander parcours is en soms wordt de wedstrijd bepaald vanaf het begin, maar soms wordt het ook pas op de meet bepaald. Dus ik ben toch wel altijd heel blij ja.

Rijd je bij een club?
Ja, ik rijd bij een club. Ik rijd voor het Avia Rudyco Cycling Team, dat is een club uit Hamme.

Hoeveel train je ongeveer per week?
Momenteel ongeveer 5 à 6 uur per week, inclusief een wedstrijd. Nu ga ik naar een rustperiode, waarna het waarschijnlijk wel weer meerdere uren worden voor de wegperiode. Het is eigenlijk te zien. Als ik wedstrijden heb, train ik natuurlijk meer en bij gewone trainingen moet ik al wat minder trainen.

Heb je nog plannen of dromen voor de toekomst?
Ik wil heel graag ooit de ronde van Vlaanderen  kunnen winnen. Het is een supermooie wedstrijd die mij volgens mij ook wel goed ligt. Nu hoop ik eigenlijk om naar topsportschool te kunnen gaan en van mijn hobby mijn beroep te kunnen maken.

 

We wensen Laura nog veel succes in de toekomst!