Leonardo naar toneel

Engels toneel

Engels Toneel op Leonardo

Donderdag 16/2 zijn de tweedejaars en de tweede en derde graad van het Leonardo College naar het Engels theater gaan kijken. Het werd gebracht door ETC (English theatre company): dit zijn acteurs die Engels als moedertaal hebben.

Het doel van het theater sloot aan bij het leerplan om de kennis van de leerlingen over het Engels te verrijken door middel van een socio-culturele en esthetische belevenis. Dit in een buitenschoolse context. Een ander doel was ook om de leerlingen te laten kennismaken met doelgerichte artistiek-literaire teksten. De voorstellingen werden uitgevoerd door drie acteurs die hun passie met de leerlingen wouden delen. Op het einde van elk toneel werd er ook nog tijd gemaakt voor een vragenronde.

Het toneel ‘The curious adventures of Jack Todd’ voor het 2e jaar ging over een piraat Jack die op schattenjacht ging, vele avonturen meemaakte en obstakels overwon.  De 2e graad kreeg het toneel ‘D.I.Y.(do it yourself)’ te zien. De voorstelling ging over jongeren die een project moesten maken en daar 1000 euro mee konden winnen als ze het tot een goed einde brachten. ‘Dream on’ was de titel van het toneel voor de 3e graad. Dit ging over een meisje die vaak in haar eigen gedachten zat en de meest onvoorspelbare dromen had.