Leonardo onderneemt

Workshop 'dromen van een eigen zaak'

Workshop ‘Dromen van een eigen zaak’

Op acht februari gingen de leerlingen van de seminaries ‘mini-onderneming’ en ‘business as usual’ naar campus Odisee in Aalst. Daar volgden ze de workshop ‘dromen van een eigen zaak’.

Bij aankomst werden de leerlingen in groepjes verdeeld. Ze volgden een opleiding die hen liet kennismaken met de hogeschool. Ze leerden wat ze allemaal nodig hebben om een eigen bedrijf op te richten. Het doel was om op het einde van de dag een elevator pitch te geven over het bedrijf dat ze wilden oprichten. In dit proces werden ze goed begeleid door de docenten van dienst: ‘Wat doet de concurrentie? Hoe hoog moeten de prijzen zijn? Kan je bedrijf deel uit maken van de circulaire economie?’. De mensen uit de economische richtingen voelden zich als vissen in het water, eindelijk konden ze hun theorie omzetten naar de praktijk.
Onze leerlingen bruisten van ideeën, ze kunnen niet wachten tot ze hun eigen bedrijf kunnen oprichten. Met alle tips die ze gekregen hebben moet dit zeker lukken!
Onze ondernemers in wording raden deze opleiding ten zeerste aan, zelfs aan de mensen die geen economische richting volgen.