Laatstejaarsreis Rome

Leonardo op reis naar Italië

Bella Roma

Naar jaarlijkse traditie trekt het Leonardo College met haar leerlingen van het laatste jaar op studiereis tijdens hun laatste paasvakantie op onze school. De zesdes van het Leonardo College hebben afgelopen paasvakantie de reis van hun leven beleefd in de eeuwige stad Rome. Ze hebben hun kennis verrijkt door een bezoek te brengen aan de historische hoogtepunten van de Romeinse geschiedenis. Op de top van het Castel Sant’Angelo kregen ze een magische kijk op wat het mooie Rome te bieden heeft.

Onze leerlingen hebben intens genoten van het bekendste monument van de Eeuwige Stad, het Colosseum. Dit Colosseum werd zowel overdag bezocht (ook binnenin) als ‘s nachts (met de mooie, feeërieke verlichting).

Om de reis wat sportief en leerrijk te maken, kregen ze een interessante fietstocht voorgeschoteld met leuke gidsen. Zo leerden ze op een fantastische manier de gezellige drukte van Rome kennen en maakten ze in één moeite kennis met de wereldvermaarde hoogtepunten van de stad (Trevifontein, Spaanse trappen, Pantheon, Colosseum, Piazza Navona, Monument van Victor Emanuel II).

Eén keer brachten de bussen hen buiten Rome om van dichtbij de Vesuvius en Pompeï te bezichtigen.

Ontspannen deden ze door te chillen op het zonnige strand van Ostia. Sommigen waagden zich aan een plons in het water, anderen verkozen om wat vitamine C op te doen door te bruinen.

Ze hebben natuurlijk ook kunnen smullen van de Italiaanse keuken.  Want wie Italië zegt, zegt natuurlijk ook pizza, pasta en gelato. Daar kregen onze zesdes maar geen genoeg van.

Door de deze leerrijke en sfeervolle reis, kunnen ze nu terugblikken op een geslaagde eindejaarsreis. Dit smaakt naar meer!

 

Diede en Hugues