Wiskunde is top!

Leonardo goes science

Leonardo wenst u een hap-pi day

Wiskunde en wetenschap zijn top! Op dinsdag 14 maart werd op het Leonardo College een PI-dag voor alle leerlingen van de 2e graad georganiseerd. De volledige dag werd gevuld met wiskundige en wetenschappelijke activiteiten.

In de voormiddag maakten de leerlingen zelfstandig een spelletje in Scratch. Ook moesten ze door wiskundige en wetenschappelijke vragen op te lossen, te weten komen hoe PI vermoord werd in een uitdagend moordmysterie à la Cluedo.

 

In de namiddag konden ze hun creativiteit de vrije loop laten door met behulp van houten stokjes en kranten een brug te bouwen van een halve meter breed.

   

Ook heel wat leerlingen vielen in de prijzen en konden genieten van lekkere cakes en mocktails, die met veel liefde gemaakt werden door onze eigen leerlingen van 3 en 4 zorgwetenschappen.