Leonardo naar Ieper

Op stap naar Ieper

Uitstap naar Ieper

Op dinsdag 2 mei en donderdag 4 mei zijn de leerlingen van het vijfde jaar op uitstap geweest naar Ieper. Het was een interessante en educatieve ervaring die hen meer leerde over de Eerste Wereldoorlog en de rol die België daarin gespeeld heeft.

 

Eenmaal aangekomen in Ieper werden de leerlingen in twee groepen verdeeld. De ene groep ging eerst naar het In Flanders Fields Museum, waar ze konden zien hoe het leven was tijdens de Eerste Wereldoorlog en hoe het conflict zich heeft ontwikkeld. Je kon er vooral voorwerpen en foto’s zien uit de oorlog. Ook kon je aan een standje jouw naam ingeven om te zien waar en wanneer er eventueel familieleden zijn omgekomen tijdens de oorlog. Het hoogtepunt van de dag was voor velen het bezoeken van het belfort bovenaan het museum. Deze konden ze bereiken via de 213 treden. Vermoeiend maar zeker de moeite waard! Eenmaal boven aangekomen had je een uitzicht over Ieper. Er was ook een tijdelijke tentoonstelling genaamd “For Evermore” over de begraafplaatsen van de Eerste Wereldoorlog die je daarna kon gaan bezichtigen.

Tijdens de middag mocht iedereen vrij gaan eten. Velen belandden in een frituur of pizzeria. Er werd op een bepaald uur afgesproken om naar de volgende activiteit te gaan.

In de namiddag werden er met de bus drie plekken bezocht: twee begraafplaatsen en een parkje waar je heel duidelijk overblijfselen van kraters kon bezichtigen. We kregen meer informatie van de gids.

Het was een zeer leerrijke dag. De goede gids zorgde ervoor dat het ook heel interessant bleef. Het was voor velen leuker dan verwacht. Er werden ook vlogjes gemaakt die je later zal kunnen bekijken op onze Instagrampagina.

 

  “Ieper is een mooie en vooral gezellige stad.”

“Ik was onder indruk van de zichtbare gevolgen van WO I, zoals de kraters en de kerkhoven.”