Leonardo op tweedaagse

Naar Luik met de zesdes

Op tweedaagse met de zesdes

Onze leerlingen van het 6e jaar trokken 11 en 12 mei op tweedaagse naar Luik. De vakken lichamelijke opvoeding, Frans en aardrijkskunde stonden in de belangstelling. De ene dag voeren ze per kano op de Lesse. Ongeveer 10 km lang overwonnen ze watervallen, dieptes en botsingen met andere leerlingen. Het was voor velen een leuke, maar ook vermoeiende activiteit. Bijna niemand had ervaring dus het was voor iedereen een beetje ontdekken hoe ze het best bleven varen.

De overnachting vond plaats in een jeugdherberg in Luik. Daar werd ’s avonds voor het slapengaan nog iets gedronken en een beetje bijgepraat met vrienden en de leerkrachten.

De andere dag kregen de leerlingen in Luik een rondleiding van een Waalse gids. Ze kregen ook een bundeltje mee. Daarin stonden vooral vragen over de verschillende gesteenten die in de omgeving te vinden waren. Deze educatieve uitstap was een leuke manier om Luik via een ander aanzicht te verkennen.

Een onvergetelijke en leerrijke ervaring klinkt het bij velen. Iets wat je zeker niet mag missen!