1 september op het Leonardo College

Het nieuwe schooljaar van start!

Het Leonardo College opende na een mooie vakantie de deuren op 1 september en ontving een hele bende enthousiaste leerlingen. Wegens de aanhoudende regen jammer genoeg zonder rode loper deze keer, maar wel met een Leo(nardo Da Vinci) koekje en een drankje.

We zijn ondertussen met een grote familie van 1145 leerlingen. Met 130 personeelsleden vangen we hen allemaal op en zetten we in op waarvoor ze hier allemaal zijn: leren.

Een schooljaar lang nemen we hen op sleeptouw om alle kennis die in alle vakken wordt aangeboden te verwerken, zodat ze elke dag groter, sterker, slimmer, vaardiger en weerbaarder worden voor de uitdagingen die hen wachten in de wereld.

 

“Het edelste plezier is de vreugde van het begrijpen.” (Leonardo Da Vinci)

Dat is de visie en het voorbeeld dat we aan onze leerlingen willen meegeven. Leren en studeren geeft voldoening, leren studeren kan plezant zijn, maar vraagt in de eerste plaats inspanning.

We willen graag dat onze leerlingen nieuwsgierig zijn en verwonderd rondkijken naar de wondere wereld rondom ons. We willen ervoor zorgen dat ze leren, en dat ze dat vooral zelf graag willen, voor hun toekomst.

Met groot respect voor elkaar, waar geen plaats is voor uitsluiting of pesterijen, willen we Samen Groeien in Verwondering, ons jaarthema. We gaan voor een topjaar! Een jaar vol optimisme, positiviteit, verdraagzaamheid, inzet en schitterende prestaties. Dat allemaal is het Leonardo College.