Leonardo bezint

De zesdes naar Taizé

De onvergetelijke Taizé-reis!

Een deel van de zesdes vertrok traditiegetrouw in september voor een onvergetelijke reis naar Taizé. Het unieke dorp Taizé is al vele jaren een geliefkoosde bestemming voor vele jongeren. Het Leonardo College reisde op 6 september af naar Frankrijk met een bende jonge enthousiastelingen.

Taizé is een plek om samen te komen en te bezinnen. Samen met nog wat scholen uit Aalst kregen ze daar de kans om zich te verdiepen in het geloof, te bidden en aan bijbelstudies te doen. Maar Taizé was veel meer dan dat!

Dit zijn de woorden van leerlingen die meegingen naar Taizé..

  • Taizé was – samenkomen
  • Taizé was – vriendschap
  • Taizé was – nieuwsgierigheid
  • Taizé was –  rust
  • Taizé was – muzikaal
  • Taizé was – ontdekken

Kortom, Taizé was een geweldige ervaring die we nooit meer gaan vergeten! Zeker een aanrader aan wie  niet enkel zichzelf, maar ook zijn medemens beter willen leren kennen.

Ter info. Elke jaar komen duizenden jongeren uit heel Europa naar Taizé voor een korte periode van ontmoeting en bezinning. Elke dag geven de broeders van de gemeenschap Bijbelinleidingen. Er wordt gebeden, gezongen en er is tijd voor stilte. Tussendoor is er tijd voor bezinning, discussie, gebed en stilte, al dan niet in een groepje van jongeren met verschillende nationaliteiten.