Leonardo keert terug in de tijd

De eerstejaars van Latijn bezochten Archeon.

Het eerste jaar Latijn keert terug in de tijd…

Op 28 september ’23 gingen onze eerstejaars van de richting Klassieke Ambitie naar het Museumpark Archeon, een openluchtmuseum en educatief belevingspark in het Zuid-Hollandse Alphen aan den Rijn. Hier wordt het leven in Nederland tijdens de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen helemaal tot leven gewekt.

Na een lange busrit kwamen de leerlingen aan in de wereld van de Romeinen en de middeleeuwers, vol met figuranten in de juiste klederdracht. Zo hadden de leerlingen meteen een beeld van hoe onze voorouders er vroeger uitzagen. Hierna kregen onze eerstejaars wat vrije tijd om zelf het park te ontdekken. Ze kregen ook een rondleiding van een gids die hen meenam in het verleden van de Romeinen. Ze toonden hoe ze leefden, wat ze aten, wat hun aanvalstheorieƫn waren. Wat zeker niet mocht ontbreken was een bezoekje aan het amfitheater: daar konden ze zich de echte gladiatorengevechten voorstellen.

Onze leerlingen konden ook nog een souvenirtje kopen, zo hebben ze dus een leuke herinnering aan deze dag. De leerlingen vonden het heel fijn om nieuwe dingen te ontdekken die te maken hadden met de cultuur van hun richting Latijn.