Leonardo naar YOUCA

De vijfdejaars gaan een dag werken

De vijfdejaars steunen een goed doel!

Onze school neemt jaarlijks deel aan de Youca Action Day. De leerlingen van het vijfde jaar van het Leonardo College gaan op deze dag werken i.p.v. naar school te komen. Alles wat ze die dag verdienen, gaat via YOUCA naar een goed doel.

Maar wat is de Youca Action Day nu eigenlijk? YOUCA is een organisatie voor en door jongeren: ze willen jongeren stimuleren om hun steentje bij te dragen voor een duurzame en rechtvaardige samenleving. Op die manier krijgen de jongeren ook een nieuwe ervaring mee. Gelukkig stellen veel bedrijven zich open voor deze actie.

De leerlingen vonden het een leerrijke en leuke ervaring. Bovendien voelde het goed dat ze iets hebben kunnen doen om anderen te helpen. Een van onze leerlingen ging bij YOUCA zelf werken en leerde veel bij over hun werking. Veel leerlingen vonden het vooral interessant dat ze een kijkje achter de schermen mochten nemen bij verschillende beroepen. Daarnaast was het een mooie kans om te zien hoe het latere beroepsleven eruit zal zien en om je beter voor te bereiden op wat er nog komt.