Leonardo onderwijst

Succes aan iedereen!!

Einde trimester in zicht: succes!

Het schooljaar 2023-2024 nam een flinke start op het Leonardo College en nu draait alles op volle toeren. Meer dan 1100 leerlingen zitten elke dag in de klassen en volgen geboeid les. Meer dan 120 personeelsleden leiden alles in goede banen, dag na dag, lesuur na lesuur. Nu bereiden we ons stilaan voor op de examenreeks van december.

Het Leonardo College is onderdeel van de vzw KODW met de basisscholen VBS Welle, ’t Landuiterke en KCD. Samen verzorgen zij onderwijs voor een groot deel van de jeugd van Denderleeuw, Liedekerke, Affligem, Denderhoutem, Roosdaal, Ninove en omstreken. Meer dan 2300 jonge kinderen vullen de schoolbanken.

Onderwijs staat al een tijdje onderdruk o.a. omwille van minder goede resultaten in internationaal onderzoek en ook omwille van het lerarentekort. Onderwijs verdient echter waardering en de volle aandacht van alle beleidsmakers, want op de schoolbanken wordt de toekomst voorbereid, op de schoolbanken wordt de toekomstige economie vorm gegeven, op de schoolbanken leggen kunstenaars en artiesten de fundamenten voor hun geniale performances.

Het Leonardo College kijkt vooruit en streeft elke dag naar onderwijs dat rendeert, onderwijst dat prikkelt en onderwijs dat jongeren vooruit helpt in onze maatschappij. De komende examenreeks zal het leren een boost geven en zal onze leerlingen aanzetten tot extra studie. Het zal hen leren om te gaan met studeren in de namiddag en zelf grotere gehelen leerstof te verwerken. Zo is er vooruitgang en daar is het ons om te doen: leerlingen laten groeien. We wensen hen alles succes toe.

De kern van ons onderwijs zijn de leerkrachten voor de klas en de personeelsleden op ons secretariaat, samen een geweldig team. In essentie is de kracht van ons onderwijs al decennia dezelfde: deskundige mensen voor de klas die een goede band opbouwen met hun leerlingen. Dat zorgt voor extra rendement. Dat zorgt voor een optimale vergaring van kennis. Dat zorgt voor het aanscherpen van noodzakelijke vaardigheden.

We danken al onze personeelsleden van het Leonardo College voor hun dagelijkse inzet, hun eindeloos geduld, hun vakkennis en onderwijsexpertise, voor hun liefde voor de job.

Met deze bende sloten we 2022-2023 af.