Leonardo gaat op stage

5AWZW en 6OH op stage

5AWZW en 6OH op stage!

De klassen 5AWZW en 6OH gingen voor de eerste keer dit schooljaar op stage. De leerlingen liepen 2 weken stage in een woonzorgcentrum naar keuze. Ze deden vooral logistieke opdrachten: hun taken waren bedden op maken en helpen in de keuken.

Voor ze op stage gingen, informeerden wij al eens wat hun verwachtingen waren en of ze er zin in hadden. Voor velen was dit de eerste keer stage, dus speelde er heel wat stress. Anderen deden vorig jaar al stage, dus die waren iets meer gerust, omdat ze al wisten hoe het ging lopen. De verwachtingen waren ongeveer hetzelfde: leren omgaan met ouderen. Voor velen was dit een enge stap, omdat ze nog niet wisten hoe ze zich echt moesten gedragen tegenover oudere mensen.

Na hun stage van twee weken, keerden wij terug naar deze klassen. We waren benieuwd hoe zij de twee weken van hun stage beleefden en of ze veel nieuwe dingen hebben bij geleerd. We kregen verschillende reacties. Sommigen kwamen erachter dat dit helemaal niks voor hen is. Er was ook 1 leerling die na de schooluren kan terugkeren naar zijn stageplek om in de cafetaria te werken. Hij kijkt al uit naar zijn volgende stageperiode!