Leonardo gaat naar het theater

Vierdejaars naar het toneel

Vierdejaars naar het toneel

Op vrijdag 27 oktober 2023 gingen onze vierdes naar het toneel van Jong Motoen. Ze keken naar de voorstelling “Peter en Wendy” en wij waren benieuwd naar hun reactie. We interviewden een paar leerlingen uit het vierde jaar.

Waarover ging het toneel?

Het is het verhaal van Wendy die met haar broers en zussen meegenomen wordt door Peter Pan. In Nooitmeerland maken ze kennis met de Verloren Zielen en de piraten. Na het bezoek aan de Zeemeerbaai worden de Verloren Zielen ontvoerd en wordt Peter verslagen door kapitein Haak. Uiteindelijk springt Wendy in de bres en verslaat ze de piraten samen met haar nieuwe familie. Afsluiten deden ze allemaal samen op bed weer veilig thuis met een slotlied.

Hadden jullie een favoriet personage?

Er waren veel goede acteurs die allemaal hun eigen inbreng hadden. Het hoofdpersonage verdient natuurlijk een extra vermelding. Hij speelde zijn rol perfect en was zeker een meerwaarde voor het personage Peter Pan. Ook de acteur die het hulpje speelt van Kapitein Haak viel in de smaak. Zijn humor en vlotheid maakten het een aangenaam en ontspannend toneel. Ook al de andere acteurs toonden hun kwaliteiten en verdienden een terecht applaus.

Wat vond je van de muziek?

De muziek vonden we een prettige inbreng tijdens het toneel. De liedjes waren zeer goed en het was een goede manier om gevoel aan het toneel bij te brengen. We waren verrast door Meneer De Brabanter zijn zangtalenten.

Wat waren de reacties binnen jullie klas?

De meningen waren allemaal een beetje hetzelfde. Natuurlijk vonden we het eens leuk om naar het toneel te gaan omdat het ook eens iets anders was dan les. Iedereen heeft kunnen lachen en heeft er van genoten. We vinden het zeker voor herhaling vatbaar!

We kunnen concluderen dat onze vierdejaars een aangename en ook leerrijke namiddag hebben beleefd. Het was een mooi slot voor de eerste periode van het schooljaar en leuk om zo de herfstvakantie te mogen starten.