Leonardo leest

Tips voor het leeskwartier

Tips voor een uitstekend leeskwartiertje

Het  leeskwartiertje staat voor de deur, hier een paar handige tips om het juiste leesvoer te vinden!

  1. Heb je thuis een boekenkast waar je eigenlijk nog niet zoveel in hebt gekeken? Ga zeker eens kijken wat voor boeken je thuis hebt liggen. Lees je wel al wat vaker of ben je net klaar met een boek, op naar het volgende boek!

 

  1. Heb je binnenkort een boekbespreking of ben je al bezig met een boek, prima! Dan weet je meteen welk boek mee te nemen.

 

  1. Kom je met de trein of bus naar school? Neem een kijkje in het station voor eventuele tijdschriften of kranten.

 

  1. Heb je thuis geen boeken of boeken die je aanspreken, aarzel zeker niet om eens langs te gaan bij je lokale bib en een boek te gaan lenen. Dit is volledig gratis. Ook onze school heeft een uitgebreid boekenaanbod!

 

  1. Heb je thuis niet meteen een boek liggen dat je aanspreekt? De krant lezen kan ook altijd! Kijk dus voor je vertrekt naar school nog eens in de postbus.

 

  1. Ben je niet zo een boekenwurm? Geen paniek! Strips zijn ook altijd toegestaan. Let wel op dat als het een klein stripverhaal is je er meerdere meeneemt, dat je jouw kwartier goed kan opvullen!

 

  1. Heb je geen inspiratie om een boek te lezen? Geen zorgen, op de website van Standaard Boekhandel vind je een lijst met de top-10 boeken die je moet gelezen hebben in 2023, neem zeker eens een kijkje!

 

  1. Altijd handig zijn zakdoeken. Irriteert het jou ook als iemand de hele tijd zijn neus optrekt? Wees niet die persoon en neem een pakje zakdoeken mee voor de zekerheid. Zo val je niemand lastig met een lopende neus. En zo kan je misschien iemand helpen die ze thuis is vergeten.

 

  1. Voor de mensen die een bril dragen, vergeet die zeker niet!

 

  1. Neem een boek, strip, .. mee en wissel die met je vriend/ vriendin mee om er wat verandering in te brengen.

 

Wistjedatje: Wanneer je 15 minuten per dag leest, lees je 1.000.000 woorden per jaar!

 

Ziezo, een heleboel tips speciaal voor jou om van het leeskwartiertje een vlotte 15 minuten te maken. Alvast veel leesplezier!