School for Rights

Eerste in Vlaanderen

Het Leonardo College is eerste Oost-Vlaamse secundaire School for Rights

Een School for Rights of Kinderrechtenschool is een school waar kinderen zich bewust zijn van hun rechten en die van leeftijdsgenoten wereldwijd. De school geeft kinderrechten een plaats in de dagelijkse schoolcultuur: in de lessen, het schoolreglement, activiteiten… Het Leonardo College is nu officieel een School for Rights, de eerste in Oost-Vlaanderen!

Het Leonardo College is in een 3-jarig project gestapt om als eerste Oost-Vlaamse secundaire school het logo te halen. Dit was een ferm engagement om iedereen op school bewust te maken van kinderrechten en de hele schoolwerking door te lichten onder impuls van een werkgroep, met inspraak van de leerlingen.

Het schooljaar 2023-2024 is ons derde en laatste schooljaar om onze doelstellingen te halen. Het blijft een uitdaging om de zeer belangrijke stem van de leerlingen te horen. Een goede communicatie tussen leerkrachten, leerlingen, ouders en directie zorgt voor een goede begeleiding, voor onderwijs dat werkt en impact heeft. Betrokkenheid verhoogt de ambities van ons allemaal en dat verbetert alleen maar onze prestaties!

Via goed onderwijs, ons leerlingenparlement, het onthaal, de teamdagen, bevragingen en allerlei activiteiten willen wij kinderrechten elke dag een plaats geven. Het Leonardo College zorgt voor goed onderwijs, waar iedereen maximaal moet kunnen leren en groeien. Dat gaat over een stevig lesprogramma, allerlei lesvervangende activiteiten, reizen, teambuilding, prima infrastructuur,… met veel aandacht voor de individuele leerling. De school zorgt voor het onderwijs, de leerling voor de inzet en het studiewerk. Dat blijft een unieke combinatie.