Leonardo kijkt

Film 'Wil'

Naar de cinema

Op 27 oktober gingen de leerlingen van de derde graad van het Leonardo College kijken naar de film Wil. Deze film is gebaseerd op het boek Wil uit de trilogie van Jeroen Olyslaegers.

De film gaat over de Tweede Wereldoorlog, waarbij de gevoelens van twee hulpagenten, Wil en Lode, centraal staan. Door de vele heftige en bloederige scènes was het moeilijk om de focus op het verhaal te verliezen. Je werd meegetrokken in de gebeurtenissen, wat ervoor zorgde dat je de hele tijd op het puntje van je stoel zat.

De acteurs speelden het verhaal ook zeer realistisch, waardoor je je goed kon inleven in de gebeurtenissen en hun gevoelens. Dat  zorgde ervoor dat het verhaal zeer aangrijpend werd.  Ook was er een goede balans tussen de spannende scènes en de romantiek tussen Wil en de zus van Lode, waardoor niet alle scènes even gruwelijk waren. Het sloot goed aan bij de lessen geschiedenis, waardoor het een leerrijke ervaring was.

Ook de treinrit naar huis was een hele ervaring: onze trein was afgeschaft! Hoewel we een goede oplossing aangeboden kregen, werden we toch getrakteerd op een mooie herfstwandeling terug naar school…