Leonardo theatert

Met de vijfdes naar een theatervoorstelling

Theatervoorstelling De Werf Aalst

De vijfdes zijn deze maand gaan kijken naar de voorstelling ‘De kwetsbaren’ in CC De Werf. Wij zijn eens gaan luisteren wat ze ervan vonden en welke indrukken het heeft nagelaten. We interviewden 2 leerlingen uit het 5de jaar.

Waarover ging de voorstelling?

De voorstelling ging over negen mensen. Acht van hen zaten opgesloten in een kooi. Aan de hand van vragen beslist de negende persoon (en de vos) wie mocht blijven leven. In het stuk gingen vrij veel mensen dood en dus was het een vrij pakkend stuk.

Wat vond je ervan?

Over het algemeen vonden we het een goede theatervoorstelling. De acteurs waren van topniveau en namen ons echt mee in hun verhaal. Het is ook geen toneel dat je elke dag ziet, waardoor het toch eens leuk was. De voorstelling was qua duur ook perfect.

Heb je iets geleerd?

De belangrijkste les die we meenamen uit het toneel, was dat je niet veel mensen volledig kan vertrouwen in het leven. Je mag daarentegen ook niet te snel oordelen over mensen en je moet voorzichtig zijn met vooroordelen. Voor de rest was het een toneel waar je wel nog eens over nadenkt.

We kunnen besluiten dat de vijfdes het over het algemeen leuk en interessant vonden. Ze vonden het leerrijk om eens naar het toneel te mogen gaan en vinden het voor herhaling vatbaar.