Leonardo Knippert

We zetten ons in voor het goede doel!

VZW Knipperkot

Op donderdag 16 november kreeg het Leonardo College bezoek van vzw Knipperkot. De leerlingen kregen uitleg over wat Knipperkot precies doet en vooral voor wie deze organisatie zich inzet.

 

Wat is het?

Vzw Knipperkot is gevestigd in Haaltert en zet zich in voor jongeren die er mentaal eventjes tussenuit moeten. Bert, Joke en Pieter willen jongeren de nodige rust, veerkracht en drive laten vinden om toekomstige drempels te overwinnen. In een groene omgeving gaan ze samen op zoek naar wat de jongeren hun interesses en talenten zijn.

Wat kunnen ze er doen?

Op het domein van de VZW staan verschillende dieren die de jongeren kunnen verzorgen. Op het mooiste plekje van Denderhoutem ontvangen de weidedieren hun gasten. Onderzoek wijst uit dat dieren kunnen helpen bij het verbeteren van het mentaal welzijn. Er zijn ook moestuinen waar ze zich kunnen bezighouden en als er een goede oogst is, gaan ze hiermee aan de slag in de keuken. Creativiteit speelt een grote rol in het project: de jongeren maken zelf dingen en kunnen hier hun creativiteit helemaal los laten. Voor iedereen wat te doen dus.

Er staat ook een grote tent waar de jongeren even tot rust kunnen komen als het nodig is.

 

Het Leonardo College steunt dit schooljaar Knipperkot: zo kan je op vrijdag 26 januari komen genieten van onze poëzieavond, t.v.v. vzw Knipperkot.

Tot dan?