Leonardo bezoekt

De zesdes naar de SID-in

De zesdes op de SID-in

De SID-IN (of Studie Informatie Dagen) is een studiebeurs waar de laatstejaarsstudenten informatie kunnen krijgen over hun verdere studies en kunnen praten met proffen en docenten over verschillende studierichtingen. Op deze beurs vind je elke hogeschool en universiteit in België. De zesdejaars vertrokken vrijdag richting Flanders Expo Gent om daar aan deel te nemen.

Eens aangekomen krijg je meteen een badge met daarop een QR code die gelinkt is aan je e-mailadres: mocht je extra informatie willen of weten wanneer bepaalde infodagen zijn, wordt dit meteen naar je e-mail gestuurd. Eens je echt in de expo binnenstapt ben je vrij om informatie te gaan vergaren bij elke hogeschool of universiteit naar keuze. Je krijgt van elke richting ook een boekje met praktische info.

Er zijn verschillende meningen, maar over één ding waren we het allemaal eens: het was zeer leerrijk en boeiend. Zeker voor leerlingen die nog niet zeker wisten wat ze wouden doen, kon dit een hulp zijn. Het kon misschien wel wat overweldigend overkomen aangezien er een groot aantal laatstejaars rondliepen, maar dit zorgde er niet voor dat je niet aan informatie kon geraken. Na een bezoek van een anderhalf uur heb je vrijwel alles gezien en konden we met al deze kennis terug naar school keren.

Het is zeker oké om na deze beurs nog twijfels te hebben over je richting. Er zullen nog veel momenten zijn waar je extra informatie kunt halen en je hebt nog veel tijd om een beslissing te maken. Deze SID-IN heeft als enige doel om informatie te geven en wil jou niet per se in een bepaalde richting te duwen.