Leonardo brengt samen

Op bezoek bij United

De minionderneming United

We gingen eens langs bij de minionderneming United en stelden hen een paar vragen om een blik achter de schermen op te vangen. De minionderneming is bijvoorbeeld volop bezig met het organiseren van hun cultuurdag.

 

Het belangrijkste doel van deze minionderneming is om mensen met een verschillende cultuur samen te brengen en zo elkaars cultuur te leren kennen. Op de speelplaats zie je vaak dat er groepjes ontstaan per cultuur en dat willen zij voorkomen. Ze willen iedereen als één groep samenbrengen. Daarom organiseren ze ook de cultuurdag. Op deze dag is het de bedoeling dat iedereen trots gekleed komt in traditionele kledij die hun cultuur duidelijk maakt, daarnaast is er ook de mogelijkheid om eten te kopen uit verschillende culturen.

 

United komt van het samen zijn en verbonden zijn met elkaar. Daarom past deze naam  perfect bij deze onderneming. Ze maken geen onderscheid tussen huidskleur en culturen, iedereen is één.

 

Doorheen hun proces zijn ze veranderd van doelpubliek. Eerst deden ze veel voor de leerkrachten, ze organiseerden lunch tijdens de vergadering en nog veel meer. Nu proberen ze meer voor de leerlingen zelf.

 

Wat deze onderneming uniek maakt is dat ze culturen willen samenbrengen en één groep willen creëren. De andere minionderneming focust zich meer op het maken van een leuke schoolomgeving.

 

Ze hadden nog één belangrijke boodschap: ze hopen dat de leerlingen volop komen genieten van de lekkernijen die de verschillende culturen aanbieden.