Leonardo reist naar het Oude Rome

Workshop 'avondje cinema in het Oude Rome'

Workshop ‘avondje cinema in het Oude Rome’

Op een regenachtige woensdag mochten de vijfdes van Latijn zich warmen in de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte van de UGent. Daar volgden ze de workshop ‘avondje cinema in het Oude Rome’.

Tijdens het eerste deel keken ze naar fragmenten uit films die dezelfde spanningstechnieken gebruikten als de Oude Romeinen. Ze vonden het fascinerend om te zien hoe de Romeinen nog zo’n grote invloed hebben tot op de dag van vandaag. Dit vonden vele leerlingen het interessantst, ook al duurde het volgens hen ietwat te lang, minder filmfragmenten en meer over Latijn zouden ze beter gevonden hebben.
Tijdens de pauze werden ze verwend met een koekje en een sapje.
Tijdens het tweede deel analyseerden ze een Latijns tekst. Laat dat nu toevallig de tekst zijn die ze het jaar daarvoor overgeslagen hadden. Ze leerden dus heel wat bij door de professor die uitleg gaf.

Hierna keerden ze in de gietende regen terug naar Denderleeuw. Hun bezoek aan de universiteit vonden ze de moeite waard!

Acta fabula est