Leonardo voetbalt

Finale interscholenvoetbal

Op woensdag 6 maart namen onze jongens van het voetbalteam het in de finale van de interscholenvoetbal op tegen de Erasmusschool in Deinze. De twee teams hebben ervaring in het spelen van de finale, dus het beloofde een spannende match te worden.

Het werd meteen duidelijk dat de verwachtingen ingelost zouden worden. De match startte stevig met in de eerste helft een overwicht voor de jongens uit Deinze. Dit resulteerde ook in een 2-0 voorsprong voor hen in de eerste helft. Na een hevige strijd was het rusten geblazen. De koppen van onze jongens werden bij elkaar gestoken en ze waren vastberaden om toch nog 45 minuten het best van zichzelf te geven.

De tweede helft startte, met een paar wissels kwamen we beter in de match. En met resultaat. Na een verdedigende blunder uit het kamp van Deinze, kan O’neil uit 6EMT de aansluitingstreffer in doel schieten. Je voelt dat de match hierdoor kan kantelen en we hadden door dat er toch nog iets in zat. Tot de laatste minuut waren er nog heel wat kansen voor de gelijkmaker. Jammer genoeg belandde de laatste bal op de deklat. Het zat duidelijk niet mee en de bal viel altijd goed voor de ploeg uit Deinze.

Eindstand: 2-1. Een zure nederlaag, maar de jongens mogen blij zijn met het afgelegde parcours en wederom het behalen van de finale.