Leonardo gaat helpen

6HWA en 6HWB gaan helpen op het sportfestival

Het sportfestival

De humane wetenschappers van het zesde jaar gingen dinsdag 7 mei helpen op Het sportfestival. Het sportfestival is een hele grote sportdag met verschillende scholen samen. Dit jaar waren dat het KCD, VBS Welle en t’Landuiterke. De sportdag ging door op de speelplaats van het KCD, op de parking van FC Dender en in de sporthal van ons eigen Leonardo College. Op deze plaatsen had je 3 verschillende eilanden. De leerlingen konden zich per uur uitleven tijdens de verschillende activiteiten die er op hun eiland waren. Zo was er een eiland met hindernisspringkastelen, een eiland met allemaal voetbalspelletjes,… Na een uurtje schoven ze door naar een ander eiland, zo konden ze alles eens doen.

Tijdens de middagpauze gingen alle scholen samen eten in het stadium van FC Dender. Dit was voor de kinderen een leuke ervaring om het stadium eens van dichtbij te zien.

Wij (6HWA en 6HWB) vonden het een hele leuke ervaring, om de kinderen te helpen en ervoor te zorgen dat ze een superleuke dag beleefden. Het is zeker voor herhaling vatbaar en heel leerrijk.