leonardo leest

leescarrousel 3e graad

Leescarrousel 3e graad

Op 16 november organiseerde het Leonardo College een leescarrousel voor de leerlingen van de 3e graad. Tijdens deze leesactiviteit worden er artikels uit tijdschriften en kranten gelezen. Er was keuze uit verschillende artikels, iedereen koos een artikel dat hen het meeste aansprak. Nadien gingen de leerlingen in groepjes samenzitten met de andere leerlingen die hetzelfde artikel hadden gekozen.

Je kreeg 20 minuten om het artikel te lezen. Er lagen verschillende kaartjes met vragen op de tafel die je nadien moest bespreken met je groepje. Er waren enkele prikkelende vragen: “Wat wist je nog niet over dit onderwerp?” of “Wat vond je het meest interessant?

Nadien was er opnieuw 20 minuten de tijd om deze vragen te beantwoordden en te bespreken per groepje. Dit deed je 2 keer, zodat iedereen in totaal 2 artikels kon lezen.

Je had ook de keuze om deel te nemen aan een wedstrijd om het zogenaamde ‘golden ticket’ te winnen. Spannend!! Wie een elfje, strip of TikTok-filmpje instuurde, kon een mooie prijs winnen: chocolade en een cinematicket.

Op 6 december, de dag van Sinterklaas werd de winnaar bekend gemaakt!